pas kawasan

Dewan Pemuda PAS Bagan Datoh ll Alamat Markaz : Markaz Tarbiyyah Pas Kawasan, Lot 4986, Perkampungan Ikhwan, Jalan Sungai Tiang Baharu, 36200 Selekoh, Perak || Emel DPPK : dewanpemudapasbagandatoh@gmail.com || Blog : www.pasbagandatoh.blogspot.com ll Facebook : Pemuda Pas Bagan Datoh

Khamis, 4 Ogos 2011

ISRAEL SERANG GAZA : MENTERIMenteri Israel mahu serang Gaza 

TEL AVIV - Menteri Keselamatan Awam Israel, Yitzhak Aharonovitch menggesa negara itu melancarkan operasi ketenteraan besar-besaran di Genting Gaza sebagai serangan balas terhadap bedilan roket dari Gaza.

Cadangan biadap itu dibuat Aharonovitch selepas menuduh pejuang Palestin melancarkan roket ke bandar Ashkelon sehingga menyebabkan seorang wanita cedera ringan akibat terkena serpihan roket, Isnin lalu.

“Perbezaan antara serangan yang menyebabkan kecederaan ringan dan serangan membunuh puluhan orang di tadika adalah kecil,” kata menteri rejim tidak berperikemanusiaan itu.

Israel melancarkan perang besar-besaran ke atas Gaza pada Disember 2008 hingga menyebabkan 1,500 penduduk Palestin terkorban dengan kebanyakannya wanita dan kanak-kanak.

Tiada ulasan:

jambori amal kuala kangsar 2008