pas kawasan

Dewan Pemuda PAS Bagan Datoh ll Alamat Markaz : Markaz Tarbiyyah Pas Kawasan, Lot 4986, Perkampungan Ikhwan, Jalan Sungai Tiang Baharu, 36200 Selekoh, Perak || Emel DPPK : dewanpemudapasbagandatoh@gmail.com || Blog : www.pasbagandatoh.blogspot.com ll Facebook : Pemuda Pas Bagan Datoh

Rabu, 3 Ogos 2011

PALESTIN CUBA DIHALANG ISRAEL

Israel cuba halang Palestin 

TEL AVIV - Israel memaklumkan kononnya sedia membincangkan had sempadan dengan Palestin bagi membantu kuasa Barat menghidupkan semula rundingan damai yang tergendala, menurut Tel Aviv, kelmarin. 

Tindakan licik rejim Zionis itu dilihat sebagai usaha menghalang Palestin daripada meneruskan rancangan untuk mendapatkan pengiktirafan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) bagi mewujudkan sebuah negara merdeka, September depan. 

Israel dan kuasa Barat kononnya bimbang tindakan Palestin yang diambil tanpa persetujuan Tel Aviv itu akan mencetuskan keganasan baru antara kedua negara. 

Rundingan damai berusia puluhan tahun antara Israel dan Palestin tidak pernah mencapai matlamat kerana kedegilan dan keangkuhan rejim Zionis yang enggan mengembalikan tanah dirampas daripada penduduk Palestin sejak 1967.

Tiada ulasan:

jambori amal kuala kangsar 2008