pas kawasan

Dewan Pemuda PAS Bagan Datoh ll Alamat Markaz : Markaz Tarbiyyah Pas Kawasan, Lot 4986, Perkampungan Ikhwan, Jalan Sungai Tiang Baharu, 36200 Selekoh, Perak || Emel DPPK : dewanpemudapasbagandatoh@gmail.com || Blog : www.pasbagandatoh.blogspot.com ll Facebook : Pemuda Pas Bagan Datoh

Isnin, 4 Jun 2012

YAKIN TAWAN PUTRAJAYA : PAS

PRU: Pas yakin peluang ke Putrajaya cerah
Ketua Penerangan Pas Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man
Ketua Penerangan Pas Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man
 
SHAH ALAM - Pas yakin laluan ke Putrajaya makin mudah setelah melihat kejayaan serta peningkatan sokongan rakyat terhadap beberapa program besar yang dianjurkan parti di bawah pimpinan Pakatan Rakyat (PR).

Ketua Penerangan Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, Pas kini berada di landasan yang betul dalam menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13). “Melihat kepada 'mood' selepas perhimpunan hijau kelmarin, peluang kita  semakin cerah.


Kita percaya dengan strategi yang telah dirancang, Pas berada di landasan betul. “Pas tidak berseorangan menggerakkan misi tu, rakan komponen PR juga sedang bekerja keras. Tidak mustahil kita dapat tawan Putrajaya  ada PRU13,” katanya.


Menurutnya, segala perancangan disusun  berjalan dengan lancar dan kebanyakan isu yang timbul berjaya ditangani dengan baik. “Memang tidak dinafikan ada satu dua perkara mengganggu perjalanan kita untuk menawan Putrajaya dan kita melihat cabaran besar kita berada di Sabah dan Sarawak.


“Bagaimanapun kita mampu tanganinya melalui kerjasama yang baik dengan rakan PR,” katanya.


Semalam, pimpinan Umno pelbagai peringkat menyifatkan Pas menghadapi laluan sukar dalam mencapai misi mereka menawan Putrajaya dan menjadi wadah politik utama untuk umat Islam bagi menggantikan Umno.

Tiada ulasan:

jambori amal kuala kangsar 2008