pas kawasan

Dewan Pemuda PAS Bagan Datoh ll Alamat Markaz : Markaz Tarbiyyah Pas Kawasan, Lot 4986, Perkampungan Ikhwan, Jalan Sungai Tiang Baharu, 36200 Selekoh, Perak || Emel DPPK : dewanpemudapasbagandatoh@gmail.com || Blog : www.pasbagandatoh.blogspot.com ll Facebook : Pemuda Pas Bagan Datoh

Selasa, 2 Oktober 2012

APA FAEDAH BANGUNAN INI ?

SUDAH LEBIH 10 TAHUN, TIADA FUNGSI DAN FAEDAHNYA KEPADA RAKYAT SETEMPAT

Rakyat mohon agar tidak ada pembaziran, gunakan bangunan pejabat Kastam yang dibina ratusan ribu ringgit di pekan ini.BAGAN DATOH : Fungsi sebuah pejabat kastam sepatutnya beroperasi aktif terutamanya di kawasan pesisir laut sebagai mengatasi beberapa masalah negara.Namun, tidak berlaku di kawasan Bagan Datoh kerana penduduk sekitar disini mendakwa, bangunan kastam cawangan Bagan Datoh yang telah siap dibina kira - kira 10 tahun lalu tidak berfungsi.

Dakwa mereka lagi, bangunan tersebut seolah -olah telah ditinggalkan begitu sahaja dan tiada lagi apa - apa fungsi. Tetapi menurut peniaga berhampiran, mengatakan ada petugas yang akan datang untuk membersihkan bangunan kastam tersebut dalam sebulan sekali.

Walaupun bagaimanapun, rakyat mohon agar pihak berkenaan mengambil kira masalah tersebut sebagai mengelakkan pembaziran.

Tiada ulasan:

jambori amal kuala kangsar 2008